Porovnání
Co používame my: | Co se používá běžně: |
---|---|
mouka | chemizované směsi na korpusy dortů a zákusků |
cukr | umělá sladidla a sirupy, maltodextrin |
čerstvá vejce | vaječné směsi a melanže, sušené náhražky, škrob |
plnotučné mléko | škrobové či želatinové rostlinné náhražky mléka |
kravské máslo | umělé náhrady másla, margaríny |
30% živočišnou smetanu , tučný tvaroh | rostlinné šlehačky, smetany a šlehačky ve spreji |
ovoce, citrusy | ochucovací pasty s příchutí, pojivové šťávy |
mák, ořechy | hotové náplně |
pravý rum, vaječný koňak, víno | alkoholové tresti a aromata |
želatinu agar-agar a karagenan rostlinného původu | vepřovou a hovězí želatinu |
přírodní barviva (řepa, kurkuma, uhlí a další) | chemická barviva |
šlehání krémů klasicky vzduchem | šlehání dusíkem pro několikanásobně větší objem |
70% hořkou čokoládu | náhražky čokolády z rostlinných tuků |
čerstvě vyráběné listové těsto z másla | mražené těsto z margarínů |
kypření těst vzduchem, nášlehem vajec, sodou | chemická kypřidla a zvětšovače objemů |
pravý marcipán z mandlí | cukrové hmoty s aromaty |
Vlastní výroba, domácí výroba – toto v nás sice evokuje poctivost, ale v dnešní době je to více méně jen fráze. Už ani v cukrárenských školách se neučí budoucí cukráři dělat vše poctivě od začátku až do konce.
V našich cukrárnách Grand a Lada jsme však hrdí na to, že poctivě a s láskou není jen fráze, ale skutečnost. Kupujeme jen původní suroviny a vše si sami vyrábíme od začátku do konce.